Aleksandra Tomašević

Apsolventkinja komparativne književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, autorka na portalu Pancevo.city, aktivistkinja Ženske mirovne grupe iz Pančeva. Živi za duge zagrljaje i kvalitetne razgovore.

sanja tomasevic“Uz aktivnosti iz biografije, članica sam i Udruženja građana za opštu kulturu i slobodno informisanje Omnibus, kao i društva prijatelja i potomaka Rusa Romaška. Učestvovala sam u projektu Pokreni društvo Centra za razvoj Srbije, gde sam naučila kako da govorim o aktuelnim problemima u zajednici kojoj pripadam, radim u timu i napišem akcioni plan koji bi pomogao u rešavanju prepoznatog problema.

Zanima me aktivizam na polju unapređenja položaja mladih u Srbiji, kulture i obrazovanja. Služim se engleskim, španskim, makedonskim i ruskim jezikom, ali smatram da i ovde ima prostora za napredak. Jezici i književnost su uvek bili teren na kome se osećam najsigurnije i želim da ih spojim sa ostalim poljima delovanja koja me interesuju, da prenosim znanja i unapređujem postojeća.

U ovom projektu učestvujem jer učenje smatram dvosmernim procesom u kome i sama učim i napredujem. Položaj žena sa invaliditetom veoma me zanima i lično me se tiče. Malo o tome znam, malo o tome govorim, pa sam u ovom projektu prepoznala šansu da krenem putem napretka, osnaživanja i samoprihvatanja. Mentorina od mene može da nauči sve što je zanima o mojoj struci, umetnosti, načinima uključivanja u organizacije ili programe za mlade. S njom bih podelila sva znanja koja posedujem a tiču se obrazovanja, načina predstavljanja, pisanja različitih vrsta tekstova, od novinarskih, do seminarskih i naučnih radova. Želja mi je da sa njom podelim svoja iskustva mlade osobe sa invaliditetom i time je motivišem da osvesti potrebu za ličnim, pre svega unutrašnjim razvojem i promenama, jer rad na sebi shvatam kao ključan za napredak, ostvarivanje ciljeva, ali i sticanja i održavanja ličnog mira i stabilnosti”.

pvc nalepnica-1