Milica Knežević

Studentkinja softverskog inženjerstva u svakodnevnoj borbi za pristupačnost, naročito kada je reč o obrazovanju.  Autorka bloga „Izaberi da živiš“.  Članica upravnog odbora udruženja paraplegičara Banata.  Govornica i predavač o bezbednosti u saobraćaju.

milica knezevicZovem se Milica Knežević, imam 25 godina i dolazim iz Zrenjanina. Studentkinja sam softverskog inženjerstva na završnoj godini, autorka sam bloga “Izaberi da živiš”, predavač sam na projektu “Još uvek vozim” i neko ko se svakodnevno bori za svoja i prava drugih osoba sa invaliditetom. Korisnica sam kolica od 2009. godine zbog posledica saobraćajne nezgode. Dobitnica sam stipendije Američke vlade, zahvaljujući kojoj sam imala priliku da deo studija provedem u Americi i živim samostalno prvi put posle 9 godina. Najponosnija sam na to što sam se izborila za pristupačnost na fakultetu na kojem studiram.

Treniram atletiku i obožavam da putujem, upoznajem nove ljude i kulture i isprobavam nove stvari, pa sam se tako oprobala u adaptivnom surfovanju, veslanju u kajaku, ronjenju, plivanju, parasejlingu, ragbiju u kolicima. Skočila sam iz aviona sa 3000 metara i prošle godine sam izgurala svoj prvi polumaraton. Volim da čitam i da slikam.

Posle nezgode sam se našla u situaciji da mi je život okrenut naopačke, i sama sam morala da tražim načine da ponovo pronađem svoj put. Tako sam naučila šta znači boriti se za osnovna ljudska prava, ne odustajati od svojih snova, prevazilaziti svakodnevne prepreke i raditi na poboljšanju sebe i svoje okoline – a sve to je ono što bih želela da prenesem i mentorini.

pvc nalepnica-1