Olivera Ilkić

Feministkinja i aktivistkinja za prava žena sa invaliditetom, nekadašnja koordinatorka i konsultantkinja na SOS telefonu u organizaciji …IZ KRUGA – Beograd za žene sa invaliditetom koje su preživele nasilje i diskriminaciju. Koautorka je prve studije slučajeva Žene sa invaliditetom, nevidljive žrtve nasilja! o nasilju nad ženama sa invaliditetom u izdanju organizacije …IZ KRUGA – Beograd. Samostalna je članica Mreže Žena Protiv Nasilja.

olivera ilkic“Samostalna sam članica Mreže Žene protiv nasilja u čijim aktivnostima učestvujem kad god je to za mene fizički izvodljivo. Takođe, pratim i mailing liste ženskih organizacija i učestvujem u mnogobrojnim diskusijama jer nam je pored svih različitosti zajedničko to što smo žene.

Koristim svaku priliku da se dodatno edukujem iz oblasti nasilja nad ženama, nenasilne komunikacije i egzistencije žena iz marginalizovanih grupa (Romkinja, žena drugačije seksualne orijentacije i žena sa invaliditetom). Po pozivu držim radionice na teme nasilja i diskriminacije nad ženama sa invaliditetom, prevashodno u ženskim NVO.

Volim da čitam. Posebno me interesuju oblasti psihologije i feminizma, kao i beletristika, krimi priče, biografije i istorija. Slušam pop i rok muziku.

Moj motiv učešća u ovom programu je da Tebi pružim svu onu podršku koju sam ja dobijala i dobijam od svojih mentorki i prijateljica, uvažavajući i poštujući tvoju individualnost, iskustvo i različitost. Od mene možeš da očekuješ da ću sa tobom deliti sva znanja i iskustva koje sam stekla kroz život. Pružiću ti podršku u povezivanju  sa ženama iz ženskih NVO ukoliko želiš da se baviš aktivizmom. Uputiću te u procedure za ostvarivanje prava iz oblasti socijalne zaštite kao preduslov za samostalni život žene sa invaliditetom. Želim da te podržim da iskažeš sve svoje snage i potencijale, da se razvijaš i učiš o sebi i drugima oko sebe, jer je to bogatstvo koje se umnožava deljenjem. Radujem se susretu”.

pvc nalepnica-1