Tatjana Stojšić Petković

Psihološkinja koja se bavi podrškom žena iz marginalizovanih grupa (Romkinjama, ženama sa invaliditetom, ženama sa psihosocijalnim teškoćama). Radi i sa decom. Voli životinje i one joj pomažu u radu. Udata je i ima dve ćerke.

Tatjana Stojsic Petkovic.JPG“Imam 51 godinu, dve ćerke, supruga, jednog psa, dve mačke i dve kornjače. Od sedme godine koristim invalidska kolica za kretanje. Psihološkinja sam i bavim se psihoterapijom i podrškom ženama sa invaliditetom, ženama romske nacionalnosti…Radila sam kao savetnica za podršku ženama koje su preživele seksualno nasilje. Imam iskustva u radu sa osobama sa intelektualnim invaliditetom. Oblast interesovanja mi je seksualnost osoba sa invaliditetom.

Bavim se smeh jogom koju kombinujem sa terapijskim procesima. U radu primenjujem afirmativne tehnike i meditacije. Volim grupni rad i dinamiku koja se u njima postiže. Volim da se smejem. Volim da gledam filmove i da idem u pozorište. Volim muziku, posebno klasičnu. Savremeni turbo folk ne. Ne volim kada neko za osobe sa invaliditetom kaže da smo nepokretni!

Mentorina može od mene da nauči da na samopouzdanju može da se radi. Zahvaljujući sopstvenom iskustvu mogu da joj predočim kako sam uspevala da prevazilazim prepreke, a da ne izgubim svoje ja. U ovaj projekat sam ušla zato što volim nove i neistražene puteve i jedva čekam da zajedno otkrijemo  put podrške. Meni je to mnogo falilo u životu”.

pvc nalepnica-1