Aleksandra Arsovska

Feministkinja i aktivistkinja u ženskom i LGBT pokretu. Freelancer. Slaba na životinje i muziku.

aleksandra arsovska“Završila sam etnologiju, ali se nikada nisam time bavila. Rano sam ušla u aktivizam jer sam se osećala drugačijom još dok sam bila mlađa. Osećala sam da je nepravda oko mene, posebno za devojčice i žene, a najviše za žene sa invaliditetom. Sve mi je bilo jasnije kada sam spoznala feminizam. Godinama sam bila aktivna u ženskom feminističkom pokretu, u LGBT aktivizmu i aktivizmu za prava manjina.

Muzika je moja opsesija. Slušam brit, indie, alternativu, darkwave, new wave… Ponekad puštam muziku svojim prijateljicama, a i široj publici. Slaba sam na životinje. Volim da čitam, gledam serije, posebno kriminalističke. Kako dolazim iz malog mesta, prošla sam tu izolaciju koju žena sa invaliditetom može da ima. Znam kako je živeti u patrijarhatu i kako je kad nemaš osnovne uslove za normalan život.

Želim da mentorini u isto vreme budem sve ono što je meni falilo kada sam bila mlađa – da joj budem podrška, a i pogled u svet. Verujem da će ovo iskustvo biti obostrano, i da ćemo obe naučiti mnogo”.

pvc nalepnica-1